Skip to content

Robert Allait: A Legacy of Excellence in Champagne

Det uppskattade champagnehuset Robert Allait har en historia som sträcker sig över nästan två århundraden. Rotade i hjärtat av Champagne, närmare bestämt i den charmiga byn Villers sous Châtillon, har de en historia av passion, hängivenhet och exceptionellt hantverk.

Familjen Allait har arbetat med champagne i över fem generationer. Sylvie och Régis, tillsammans med deras dotter Stéphanie och Aurélien, har moderniserat framställningsmetoderna samtidigt som den traditionella andan i familjehuset bevaras. De brinner för sitt yrke och verkar som oberoende vinmakare. Aurélien leder vingårdens drift och champagneproduktion, medans Stéphanie och Sylvie sköter kundrelationer.

Deras vingårdar och terroir:
Deras vingårdar täcker 14 hektar och solar sig på Marne-dalens södra sluttningar. Utspridda över sex kommuner ger de idealiska förutsättningar för att odla de tre druvsorterna Champagne. Här händer magin – den harmoniska blandningen av jord, klimat och tradition ger deras viner karaktär.

Den aromatiska Meunier-druvan:
Hos Robert Allait har den aromatiska Meunier-druvan en speciell plats. Fyra av deras exklusiva cuvéer är tillverkade enbart av denna druvsort, som visar upp dess unika smaker och bidrar till deras distinkta identitet.

Upptäck deras champagner:
Vi inbjuder dig att utforska deras utbud av champagner. Fördjupa dig i konsten att smaka, där bubblor dansar i gommen och essensen av champagne blir levande.

Husets hållbarhetsarbete:
Som förvaltare av tradition och miljö är Robert Allait mycket engagerade i att bevara Champagnens naturliga skönhet. Under många år har de bearbetat sina vinstockar med mer hållbara metoder. Detta engagemang har gett dem certifieringarna ”Hållbar vinodling” och ”Högt miljövärde.” Robert Allait fick denna dubbla certifiering i februari 2015, ett välförtjänt erkännande för deras ansträngningar att skapa en miljövänlig vingård.

BZZZ BZZZ: Bin i hjärtat av deras vingård
I mars 2018 installerade Robert Allait bikupor med bisvärmar i sin vingård. Bin hotas av kemikalier och insekticider. Genom binas pollinering förbättras den biologiska mångfalden, vilket berikar jorden och bidrar till ekosystemets allmänna hälsa.

Det uppskattade champagnehuset Robert Allait har en historia som sträcker sig över nästan två århundraden. Rotade i hjärtat av Champagne, närmare bestämt i den charmiga byn Villers sous Châtillon, har de en historia av passion, hängivenhet och exceptionellt hantverk.

Familjen Allait har arbetat med champagne i över fem generationer. Sylvie och Régis, tillsammans med deras dotter Stéphanie och Aurélien, har moderniserat framställningsmetoderna samtidigt som den traditionella andan i familjehuset bevaras. De brinner för sitt yrke och verkar som oberoende vinmakare. Aurélien leder vingårdens drift och champagneproduktion, medans Stéphanie och Sylvie sköter kundrelationer.

Läs mer

Juget-Brunet: The reflection of passionate people

Mellan tradition och nytänk arbetar de tillsammans i detta vackra hus som grundades 1927 i Aÿ-Champagne av Lucie Juget och Lucien Brunet. Med sina sobra och noggranna champagner berättar Caroline och Benoît Marx historien om fyra generationer av vinmakare.

Champagnehuset drivs av familjen bestående av Caroline, Benoît, Ludovic, Steven och Patrice. Benoît tar hand om vinifieringen i Bouzy, Caroline sköter kundrelationer, välkomnar dig och står till ditt förfogande för att få dig att upptäcka deras champagner.

Deras vingårdar och terroir:
Vingården i huset Juget-Brunet är en sällsynt pärla för ett mindre familjehus. Över fyra generationer har deras vingård utvecklats i kommunerna Aÿ, Ambonnay och Bouzy (Grand Cru), Bisseuil (Premier Cru) och Epernay.

Deras unika Grand Cru läge:
Bouzy, Aÿ och Ambonnay är bland de 17 byarna (av mer än 300) högst rankade och eftertraktade av champagne-älskare. När en champagne deklareras som Grand Cru innebär det alltså att druvorna som används kommer från en Grand Cru-vinodling. Det är en hög utmärkelse som garanterar att champagnen uppfyller mycket höga kvalitetskrav och anses vara bland de allra bästa.

Husets hållbarhetsarbete:
Juget-Brunet är cerfierade enligt märkningen High Environmental Value samt Sustainable Viniculture in Champagne som båda bygger på kriterier som mäter gårdarnas miljöprestanda.

Mellan tradition och nytänk arbetar de tillsammans i detta vackra hus som grundades 1927 i Aÿ-Champagne av Lucie Juget och Lucien Brunet. Med sina sobra och noggranna champagner berättar Caroline och Benoît Marx historien om fyra generationer av vinmakare.

Champagnehuset drivs av familjen bestående av Caroline, Benoît, Ludovic, Steven och Patrice. Benoît tar hand om vinifieringen i Bouzy, Caroline sköter kundrelationer, välkomnar dig och står till ditt förfogande för att få dig att upptäcka deras champagner.

Läs mer

High Environmental Value bygger på fyra teman:

  • Bevarandet av den biologiska mångfalden (insekter, träd, häckar, gräsremsor, blommor, etc.);
  • Fytosanitär strategi och avtryck
  • Hantering av befruktning
  • Bevattningshantering

Hållbar vinodling i Champagne är tillämpningen av principerna för hållbar utveckling på vinodling. 

Det är ett frivilligt tillvägagångssätt som bygger på champagneodlarnas dagliga engagemang kring tre verksamhetsområden:

  • Fotavtryck för biologisk mångfald
  • Koldioxidavtryck
  • Vattenfotavtryck